Λαδένια Κιμώλου



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαδένια Κιμώλου

Η ελληνική καταπληκτική πίτσα

Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του νεσκαφέ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. καλά γεμάτο αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Νερό όσο σηκώσει

Για τη γέμιση
2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 κ.σ. ρίγανη ξηρή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα δάχτυλα μας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με τις φέτες κρεμμυδιού και από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε την ρίγανη, το αλάτι και τη μισή κούπα λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.