Ψαρόσουπα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψαρόσουπα

Υλικά
1 μεγάλο κοκκινόψαρο
3-4 πατάτες
6-7 καρότα
1-2 μάτσα σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
2 κ.σ. μαγιονέζα προαιρετικά
Χυμό λεμονιού
Έξτρα ελαιόλαδο για το λαδολέμονο
1 αυγό προαιρετικά

Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τη ντομάτα κομμένη στα 4.
Μόλις βράσει προσθέτουμε σταδιακά τα καρότα, σε λίγο τις πατάτες και τα σέλινα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μισοψηθούν.
Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε το ψάρι κομμένο στα δύο.
Όταν είναι έτοιμο τραβάμε με προσοχή το ψάρι να κρυώσει λίγο για να το καθαρίσουμε.
Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε όσα λαχανικά θέλουμε και αφήνουμε λίγα για να αλέσουμε με το ζωμό.
Ετοιμάζουμε το ζωμό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι.
Όταν ψηθεί ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην σούπα.
Κλείνουμε τη θερμοκρασία και σερβίρουμε.
Για τα λαχανικά και το ψάρι, χτυπώ στο μούλτι χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, δύο κ.σ. μαγιονέζα και λίγο αλάτι και τα περιχύνω.