Κανταίφι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΝΤΑΙΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Κανταίφι

Τα έφτιαξα και τα κανταϊφάκια μου!
Μου πέτυχαν!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε πρώτα 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο.
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε 
1 ποτήρι ψιλοκομμένο καρύδι, 
1 κ.γ. κανέλα, 
μισό κ.γ. γαρύφαλλο

Ανοίγουμε το Κανταΐφι όπως είναι χωρίς να το ξανοίξουμε.
Και αρχίζουμε...
Κόβουμε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη γέμιση και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τα βάζουμε στην σειρά.
Τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίζουν καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό από 1 λεμόνι για 6 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτά γλυκά με κρύο σιρόπι .
Σιροπιάζουμε ανά δύο.