Νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου



Μια συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ από τη σελίδα ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

Υλικά για το κέικ
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0,75 κ.γ. αλάτι
80 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη
375 ml γάλα αμυγδάλου
1,5 κ.γ. λευκό ξύδι
225 γρ. ζάχαρη
120 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Άλλα υλικά
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα
Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου
Σε άλλο μπολ, με σύρμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά
Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.), πασπαλίζουμε με τις 2 κ.σ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά κι έπειτα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά (γιατί θα είναι μαλακό) σε πιατέλα.

Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδη