Λαχανόρυζο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ από την ομάδα στο Facebook Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το λάχανο σε λεπτές λωρίδες, προσθέτω αλάτι και το ανακατεύω με τα χέρια (το τρίβω).
Μετά προσθέτω 2 καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη, ψιλοκόβω σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο σε φέτες, κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, 1 χούφτα αποξηραμένα λαχανικά δικά μου, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, νερό και χυμό λεμονιού και αφήνω να σιγοβράσει . 
Μόλις πάρει βράση μετά από 10 λεπτά προσθέτω το ρύζι (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ) και αφήνω να μαγειρευτεί.