Λαχανόρυζο



ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το λάχανο σε λεπτές λωρίδες, προσθέτω αλάτι και το ανακατεύω με τα χέρια (το τρίβω).
  2. Μετά προσθέτω 2 καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη, ψιλοκόβω σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο σε φέτες, κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, 1 χούφτα αποξηραμένα λαχανικά δικά μου, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, νερό και χυμό λεμονιού και αφήνω να σιγοβράσει . 
  3. Μόλις πάρει βράση μετά από 10 λεπτά προσθέτω το ρύζι (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ) και αφήνω να μαγειρευτεί.

Credits: Αννα Κασσανδρεια, Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...