Νηστίσιμη σοκολατόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

Ζουμερή και σοκολατένια!!
Εγώ έκανα διπλή δόση σε φόρμα αποσπώμενη Νο26

Για το κέικ
240 γρ Νερό
225 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
200 γρ Ζάχαρη
60 γρ Μαρμελάδα Φράουλα (προαιρετικά)
40 γρ Ηλιέλαιο
30 γρ Κακάο
6 γρ Σόδα Φαγητού
5 γρ Λευκό Ξύδι
5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
1 πρέζα Κανέλα

Για το γλάσο
90 γρ Μέλι
50 γρ Νερό
40 γρ Κακάο
35 γρ Ηλιέλαιο
5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Για επάνω
Ξηρούς Καρπούς Φυστικια ΑΙΓΊΝΗΣ
 
Για το κέικ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά,.
Μόλις ψηθεί το κέικ περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
Στολίζετε, αν θέλετε, με φράουλες και ξηρούς καρπούς.
Εγώ έβαλα μόνο ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Η συνταγή είναι της ΕΛΠΊΔΑΣ Χαραλαμπιδου, την οποία ευχαριστώ πολύ!!