Γίγαντες στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γίγαντες στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΆ
500 γρ γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
3 καρότα
1 κούπα ελαιόλαδο
400 γρ ντομάτα τριμμένη και κατεψυγμένη από καλοκαιρινές ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τους γίγαντες τους έχω βάλει σε μπολ από τη περασμένη ημέρα για τουλάχιστον 12 ώρες.
Την άλλη μέρα τους πλένω 2 με 3 φορές και τους βράζω στην αρχή για 10'.
Πετάω το νερό και προσθέτω πάλι ζεστό και τους βράζω για άλλη 1 ώρα.
Χωρίς αλάτι γιατί το αλάτι δε τα βοηθάει να βράσουν εύκολα.
Αφού δω ότι έχουν μαλακώσει, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα αφήνω για λίγο να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια βάζω τον πελτέ και το, ανακατεύω καλά, έτσι γλυκαίνει η ντομάτα.
Βάζω και την κατεψυγμένη ντομάτα, την αφήνω να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτω τους γίγαντες και το νεράκι από τη κατσαρόλα που τους έβρασα μαζί με 1 κύβο λαχανικών και τα καροτάκια.
Σε 10' ρίχνω μέσα τον κομμένο άνηθο και το μαγειρεύω μέχρι να σφίξει η σάλτσα του.
Έτσι πιστεύω ότι οι γίγαντες είναι πιο μαλακοί.