Χαλβάς Πολίτικος με πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς Πολίτικος με πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
 
Πολύ αρωματικός!!

ΥΛΙΚΆ
1 κούπα νες καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα νες σιμιγδάλι ψιλό
1,5 κούπα νες σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1φλ.τσ. καρύδια σπασμένα
1 φλ. καφέ σταφίδες ξανθές
1 φλυτζάνα καφέ σταφίδες μαύρες
1/2 φλυτζάνα καφέ κουκουνάρι

ΣΙΡΌΠΙ
1 1/2 - 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού μέλι
3 φλυτζάνες τσαγιού νερό
2 φλυτζάνες τσαγιού πορτοκάλι χυμό
1 ξύλο κανέλλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
 
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλλας, τη φλουδα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη για 1'.
Κατόπιν βάζουμε το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο ακόμα 1'.
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια ριχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγη κανελα και αποσύρουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Βάζουμε το χαλβά σε δύο φόρμες ή σε μια μεγάλη φόρμα στη οποία ρίχνουμε κανέλα .
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τρίμμα από φυστικι Αιγίνης!