Αφράτο γεμιστό Τσουρεκοκέικ



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΟΚΕΪΚ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Αφράτο γεμιστό Τσουρεκοκέικ

Τσουρεκοκέικ γεμιστό αφράτο, γευστικό απλά εξαιρετικό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::
1 ποτήρι γάλα φρέσκο χλιαρό,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
25 γρ. νωπή μαγιά,
2 φλ. του ελληνικού ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
50 γρ. βούτυρο λιωμένο ζεστό,
μισό ποτήρι ζεστό νερό,
μυρωδικά π.χ. μαχλέπι ,
3 ποτήρια αλεύρι. εδώ το ρυθμίζουμε εμείς

ΕΚΤΈΛΕΣΗ,::
Βάζουμε στο μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τις μαγιές και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 1,5 ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
Τη σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Η ζύμη όταν την ζυμώνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και πασπαλίζουμε παντού σουσάμι.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
Βάζουμε Μερέντα και το κλείνουμε σε ρόλο.
Στην συνέχεια το βάζουμε μέσα στη φόρμα και το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Μπορούμε να παραλείψουμε την Μερέντα και να προσθέσουμε στη ζύμη ζάχαρη.
Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.