Κριθαράκι με γαρίδες και λαχανικά στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαράκι με γαρίδες και λαχανικά στην κατσαρόλα

Γαρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
1 καρότο σε κυβάκια
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1.5 lt ζεστό νερό που μέσα έχω διαλύσει ένα κύβο λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω τις γαρίδες καθαρισμένες ( κρατάω και μερικές ολόκληρες για την διακόσμηση) 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Αφήνω στην άκρη. 
Βάζω σε μια πλατιά κατσαρόλα λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτω τα κολοκυθάκια, το καρότο, τις πιπεριές να σοταριστούν, μετά προσθέτω τις ντομάτες να βγάλουν τα υγρά τους, σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί. 
Προσθέτω το κριθαράκι αφού το έχω περάσει με λίγο λάδι από το τηγάνι να τσιγαριστεί ελαφρά.
Ρίχνω και τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και σιγά - σιγά προσθέτω ένα - ένα ποτήρι το νερό με τον κύβο ανακατεύοντας συνεχώς.
Λίγο πριν το τέλος βάζω ξανά τις γαρίδες και τον μαϊντανό και αφήνω να βράσουν όλα μαζί και να χυλώσει.
Κατεβάζω από τη φωτιά αφήνοντας λίγο ζουμάκι γιατί θα το πει!