
Μια συνταγή της κυρίας Ντίνας Καρα. για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
1 κούπα ( 250 ml) ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ( πολέντα κίτρινη)
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα τριμμένο καρύδι, όχι πολύ ψιλό σκόνη
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 βανίλιες σκόνη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 7 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει
Την συνταγή της καρυδόπιτας την δημοσίευσε η κ. Παπάζογλου Τάνια στις ''Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά'' !
7 κ.σούπας κορν Φλάουερ
6 κ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψει.
Μια μελαχρινή με λευκό καπέλο!
Υλικά
150 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο1 κούπα ( 250 ml) ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ( πολέντα κίτρινη)
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα τριμμένο καρύδι, όχι πολύ ψιλό σκόνη
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό2 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
2 βανίλιες σκόνη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 7 λεπτά και το αφήνουμε να παγώσει
Την συνταγή της καρυδόπιτας την δημοσίευσε η κ. Παπάζογλου Τάνια στις ''Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά'' !
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα7 κ.σούπας κορν Φλάουερ
6 κ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα ταψί μικρό με διάμετρο 22 -23 εκ.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τα καρυκεύματα , κλείνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ, προσθέτουμε το καρύδι και το γυρίζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή τότε το βγάζουμε απ το φούρνο!
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας με το παγωμένο σχεδόν σιρόπι και το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα πανάκι στην άκρη να παγώσει.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή τότε το βγάζουμε απ το φούρνο!
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας με το παγωμένο σχεδόν σιρόπι και το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα πανάκι στην άκρη να παγώσει.
Κρέμα
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά.
Ρίχνουμε και μια βανίλια και όταν πάρει βράση αποσύρουμε απ το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα. Αφήνουμε να παγώσει κάμποσο ανακατεύοντας το και μετά το ρίχνουμε πάνω στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα τριμμένη και μετά όταν δεν είναι πολύ ζεστό πια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, πριν το απολαύσουμε