Ρεβανί



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Tasos για ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβανί

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγά με 1 ποτήρι ζάχαρη τα χτυπάω για 5 λεπτά στο μίξερ.
Έπειτα προσθέτω, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, 1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ με ένα μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 2 βανίλιες, 1 στραγγιστό γιαούρτι και ξύσμα από ένα λεμόνι.
Λαδώνω ένα πυρέξ και ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
Λίγο πριν βγει το γλυκό φτιάχνω το σιρόπι μου με 3,5 ποτήρια νερό, 2,5 ποτήρια ζάχαρη και ξύσμα ενός λεμονιού.
Μόλις κοχλάζει κατεβάζω από τη φωτιά.
Αφήνω γλυκό και σιρόπι μέχρι να τους φύγει η πρώτη κάψα και αφού κόψω το ραβανί μου το σιροπιάζω. 
Αφήνω 1 - 2 ώρες να ρουφήξει το σιρόπι μου.
Μία μπάλα βανίλια παγωτό και απολαύστε!