Σπανακοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά για το ζυμάρι
2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
1 φλυτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο .
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.
1 κ.σ. κοφτή αλάτι.
Αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Για τα φύλλα
1 Super Fresco 250 γρ λιωμένο + 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη
Νισεστέ για το άνοιγμα τον φύλλων.

Για τη γέμιση
1 κιλο σπανάκι.
4 αυγα.
1 ποτήρι γάλα.
400 γρ. φέτα.

Έκανα το ζυμάρι και το άφησα μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια έκοψα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα μανταρίνι, στο σύνολο 18.
Τα άνοιξα λίγο με τον πλάστη περίπου όσο ένα πιάτο μικρό, τα βουτύρωσα όλα με το πινέλο και τα έκλεινα ανά 3 μαζί. Έκανα στο σύνολο 6 τριάδες.
Τα σκέπασα με πετσέτα, τα έβαλα στο ψυγείο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια άνοιξα 3 φύλλα για κάτω, γέμιση και ξανά αλλά 3 φύλλα για πάνω.
Χάραξα, ράντισα με λίγο νερό και την έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά.