Κέικ με τρούφα και σοκολατένια επικάλυψη



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με τρούφα και σοκολατένια επικάλυψη

Υλικά.
5 αυγά.
1 Lurpak 225 γρ.
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
1 κούπα γιαούρτι Στραγγιστό.
1 φαρινα.
1 και μισό σακουλάκι τρούφα.
2 βανίλιες.
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Εκτέλεση.
Πρώτα χτύπησα το βούτυρο πολύ καλά με τη ζάχαρη.
Πρόσθεσα αυγά, γιαούρτι, στη συνέχεια το αλεύρι σιγά -,σιγά, μπέικιν, βανίλιες και τέλος την τρούφα αφού πρώτα την είχα αλευρώσει. 
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 
Για το γλάσο έλιωσα κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί με μια κουταλιά ηλιέλαιο. 
Έγινε τέλειο και ανάρπαστο!