Νηστίσιμα, τραγανά λαδοκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Παπαχαραλαμπους για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Νηστίσιμα, τραγανά λαδοκούλουρα

Δεν έβαλα σουσάμι, παρόλο που έτσι μας αρέσουν, γιατί θα τα πάω στην πεθερά μου, που τα προτιμάει σκέτα και θα φτιάξω άλλα για μας.

Συνταγή
2,5 ποτήρια ελαιόλαδο (βάζω 1,5 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, 
1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη, (βάζω ένα)
1 ρακοπότηρο ρακή
Αν δεν έχετε βάλτε ούζο ή τσίπουρο ή κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουταλάκι σόδα , διαλυμένη στο πορτοκαλί
3 κουταλάκια μπέικιν
Μισό κοφτό κουταλάκι κανέλλα.
Αλεύρι Γ.Ο.Χ, ποσότητα δεν γράφω, γιατί από ποτήρι σε ποτήρι έχει μεγάλη διαφορά!! Απλά αφράτο ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς πάνω - κάτω ή στους 160 στον αέρα.
Μέχρι να πάρουν χρώμα.