Καλαμαράκια φρέσκα με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καλαμαράκια φρέσκα με ρύζι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ
2 ντομάτες ώριμες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
αλάτι 
πιπέρι
300γρ ΚΙΤΡΙΝΟ ρύζι
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε πελτέ. 
Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ψήνουμε στη χύτρα για 10' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 30'. 
Όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20'.
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 20'σε ένα λεκανάκι με σόδα.
Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα.
Και τα ξεπλένετε μετά πολύ καλά!