Καλαμαράκια φρέσκα με ρύζι



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ


Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1/2 κρασοπότηρο ούζο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 300 γρ κίτρινο ρύζι
 
 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε πελτέ. 
  3. Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ψήνουμε στη χύτρα για 10' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 30'. 
  5. Όταν ανοίξουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20'.
  6. Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 20'σε ένα λεκανάκι με σόδα και στη συνέχεια τα ξεπλένετε μετά πολύ καλά. Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα!


Credits:

Αναστασια Βλαχου‎