
Ένα φαγητό με πολύ άρωμα, γεύση και σπουδαία διατροφική αξία!
Υλικά
- 1 φλ. ελαιόλαδο 230γρ
- 8 αγκινάρες
- 600 γραμ. φρέσκα κουκιά
- 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά λεμονάτα, καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμένο (για να μη μαυρίσουν).
- Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε.
- Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.
- Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
- Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου