Κέικ δίχρωμο



Μια συνταγή της κυρίας Βούλας Πατραμάνη για ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ δίχρωμο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνω 2 μπολ και μοιράζω τα υλικά.
Από 125 γρ. Βιτάμ και από 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη στο καθένα και τα χτυπάω με το μίξερ. 
Χωρίζω τα αυγά.
Στο ένα μπολ ρίχνω 4 κρόκους και στο άλλο, χτυπημένα μαρέγκα, τα 4 ασπράδια και συνεχίζω το χτύπημα. 
Προσθέτω ξύσμα από πορτοκάλι και στα δύο μπολ. 
Μοιράζω και στα δύο μπολ από 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και από 1 φαρίνα και συνεχίζω το χτύπημα.(Ίσως να χρειαστεί κι άλλο χυμό, αν το δείτε πολύ σφιχτό). 
Το μείγμα θα γίνει παχύρευστο. 
Οπότε στο μπολ που έχουμε ρίξει τα ασπράδια, το μείγμα θα είναι άσπρο και στο άλλο με τους κρόκους θα είναι κίτρινο. 
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και αλευρώνουμε. 
Ρίχνουμε εναλλάξ μια στρώση από όποιο μείγμα θέλουμε και πριν ρίξουμε από το άλλο, πασπαλίζουμε με κακάο ώσπου να καλυφθεί τελείως το μείγμα μας. Έτσι δημιουργείται αυτή η μαύρη γραμμή που ξεχωρίζει τα μείγματα.
Εγώ καλύπτω το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. 
Βγάζω το αλουμινόχαρτο πριν από 10' για να ψηθεί και από πάνω.