
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνω 2 μπολ και μοιράζω τα υλικά.
- Από 125 γρ. Βιτάμ και από 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη στο καθένα και τα χτυπάω με το μίξερ.
- Χωρίζω τα αυγά.
- Στο ένα μπολ ρίχνω 4 κρόκους και στο άλλο, χτυπημένα μαρέγκα, τα 4 ασπράδια και συνεχίζω το χτύπημα.
- Προσθέτω ξύσμα από πορτοκάλι και στα δύο μπολ.
- Μοιράζω και στα δύο μπολ από 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και από 1 φαρίνα και συνεχίζω το χτύπημα.(Ίσως να χρειαστεί κι άλλο χυμό, αν το δείτε πολύ σφιχτό).
- Το μείγμα θα γίνει παχύρευστο.
- Οπότε στο μπολ που έχουμε ρίξει τα ασπράδια, το μείγμα θα είναι άσπρο και στο άλλο με τους κρόκους θα είναι κίτρινο.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε εναλλάξ μια στρώση από όποιο μείγμα θέλουμε και πριν ρίξουμε από το άλλο, πασπαλίζουμε με κακάο ώσπου να καλυφθεί τελείως το μείγμα μας. Έτσι δημιουργείται αυτή η μαύρη γραμμή που ξεχωρίζει τα μείγματα.
- Εγώ καλύπτω το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Βγάζω το αλουμινόχαρτο πριν από 10' για να ψηθεί και από πάνω.
Δημιουργός συνταγή: Βούλα Πατραμάνη