Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Ελβετική βουτυρόκρεμα και σοκολατένιες λεπτομέρειες



Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ Από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Τούρτα Μπλακ Φόρεστ

Μια τούρτα Μπλάκ Φόρεστ λίγο διαφορετική, με Ελβετική βουτυρόκρεμα και σοκολατένιες λεπτομέρειες

για το παντεσπάνι:
7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
240 γρ. ζάχαρη,
150 γρ. αλεύρι,
50 γρ. κακάο,
50 γρ. κορνφλάουρ,
μισό κ.γ. μπέικιν,
60 γρ. λιωμένο βούτυρο

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15 - 20 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατευουμε απαλα με μια μαριζ.
Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο.
Ψήνουμε σε τσέρκι, στους 190 βαθμούς για τουλάχιστον 40 - 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 150 γρ. ζάχαρη και 150 γρ. νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.

Για τη σαντιγί:
700 γρ. κρέμα γάλακτος,
60 γρ. ζάχαρη

Για τη φρουτένια γέμιση:
1 μεγάλο βάζο κομπόστα βύσσινο,
45 γρ κορνφλάουρ,
1\2 κ.γ. κανέλα,
χυμό από μισό λεμόνι,
60 γρ. ζάχαρη

Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός τα βύσσινα (έχουμε από πριν σουρωσει τα βύσσινα κρατώντας το χυμό τους) ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και έπειτα προσθέτουμε τα βύσσινα. 

Για την ελβετική βουτυρόκρεμα:
135 γρ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου,
245 γρ. ζάχαρη,
320 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
170 γρ. σοκολάτα 70%

Σε Μπεν Μαρί βάζουμε τα ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη και ανακατευουμε μέχρι να έρθει στους 74 βαθμούς.
Αμέσως το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.
Τότε θα έχει κρυώσει και προσθέτουμε σιγά - σιγά το βούτυρο σε κομματάκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα η οποία έχει πρώτα κρυώσει.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους, σιροπιάζουμε τον πρώτο, βάζουμε το μείγμα από τα κεράσια και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί.
Απο πάνω βάζουμε μια καλή ποσότητα σαντιγής, πάλι παντεσπάνι, σιροπιασμα, σαντιγύ, παντεσπάνι.
Καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε όπως εμείς θέλουμε.