Φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα



ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
500 γρ. μικρά και σφιχτά πορτοκάλια
500 γρ. χυμός φρέσκων πορτοκαλιών περασμένος από σίτα
500 γρ. ζάχαρη
130 ml νερό
ο χυμός μισού λεμονιού
500 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ξύνουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βράζουμε 3 φορές από 5 λεπτά.
Τα βάζουμε στο στραγγιστήρι και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βάζου το νερό, τη ζάχαρη και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τις φέτες και βράζουμε για 25 να δέσει και να γυαλίσουν οι φέτες.
Τις βγάζουμε πάνω σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αφού στραγγίσουν, όπως είναι στη σχάρα τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο ή την αφήνουμε όπως είναι.
Βγάζουμε τις φέτες από το ψυγείο και βουτάμε κάθε μία στη λιωμένη σοκολάτα.
Τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και στη συνέχεια βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.