Κορνεδάκια πανεύκολα



Μια συνταγή της κυρίας Γιούλα Λαμπρογεωργου για ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κορνεδάκια πανεύκολα

Υλικά για 40 κομμάτια
2 φύλλα σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο με λίγη ζάχαρη
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 φακελάκι σαντιγί
Γάλα φρέσκο 800 γρ για την κρέμα και 200 γρ για την σαντιγί

Για το σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1,5 κούπα τσαγιού νερό
Λίγο χυμό λεμονιού

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερις λωρίδες και την κάθε λωρίδα τη χωρίζουμε σε πέντε μικρές.
Βγάζει 20 κομμάτια η μια σφολιάτα. 
Πιέζουμε λίγο στην άκρη την κάθε λωρίδα και βρέχουμε με λίγο νερό. 
Βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε κώνους για κορνεδάκια. 
Εγώ έφτιαξα με χαρτί άλφα τέσσερα και τα τύλιξα με αλουμινόχαρτο, τους βουτύρωσα και τύλιξα την σφολιάτα.
Αλείφουμε με αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με λίγη ζάχαρη. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν. 
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που θα κοχλάσει σε χαμηλή φωτιά. 
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το σιρόπι.
Βουτάμε τα κορνεδάκια για δευτερόλεπτα μέσα στο σιρόπι. 
Ετοιμάζουμε την κρέμα και την σαντιγί όπως γράφουν οι οδηγίες. 
Τα γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σαντιγί.