
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 200 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 180 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 5 κούπες, αυτές που πίνουμε το διπλό ελληνικό, αλεύρι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει περίπου μισή ώρα.
- Χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη, ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε μικρά τρίγωνα.
- Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε, αλείφουμε από πάνω με αυγό και λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω - κάτω.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
