Κωκ ταψιού



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κωκ ταψιού

Υλικά  (για ταψί 30άρι)
7 αυγά 
400 γραμμάρια ζάχαρη 
400 γραμμάρια αλεύρι 
2 βανίλιες 
1 μπέικιν 
7 κουταλιές νερό 

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση και έχουμε φτιάξει ένα ποτήρι γάλα μαζί με ζουμί από μια κομπόστα και το σιροπιάζουμε ελαφρά.

για την κρέμα 
1 κιλό γάλα 
6 κουταλιές αλεύρι 
3 κουταλιές κάστερ πάουντερ 
200 γραμμάρια ζάχαρη 
200 ml κρέμα γάλακτος.

Για τη σοκολάτα από πάνω
Έβαλα 200 ml κρέμα γάλακτος μαζί με μία κουταλιά μέλι να ζεσταθεί.
Μετά το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα ψιλοκομμένη κουβερτούρα 200 γραμμάρια.
Ανακάτεψα πολύ καλά, την έριξα πάνω από το γλυκό μου και στόλισα με λίγη λευκή σοκολάτα.