Κωκ ταψιού



ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

Υλικά  (για ταψί 30άρι)

  • 7 αυγά 
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 400 γραμμάρια αλεύρι 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 μπέικιν 
  • 7 κουταλιές νερό 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
  3. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση.
  4. Έχουμε ανακατέψει 1 ποτήρι ΓΑΛΑ μαζί με ΖΟΥΜΙ από μια κομπόστα και το σιροπιάζουμε ελαφρά.

για την κρέμα 
  • 1 κιλό γάλα 
  • 6 κουταλιές αλεύρι 
  • 3 κουταλιές κάστερ πάουντερ 
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος.

Για τη σοκολάτα από πάνω
  1. Έβαλα 200 ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μαζί με μία κουταλιά ΜΕΛΙ να ζεσταθεί.
  2. Μετά το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα ψιλοκομμένη ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 200 γραμμάρια.
  3. Ανακάτεψα πολύ καλά, την έριξα πάνω από το γλυκό μου και στόλισα με λίγη ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.


Credits:

Μένιας Στεφοπούλου