
ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
Υλικά (για ταψί 30άρι)
- 7 αυγά
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
- 7 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
- Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση.
- Έχουμε ανακατέψει 1 ποτήρι ΓΑΛΑ μαζί με ΖΟΥΜΙ από μια κομπόστα και το σιροπιάζουμε ελαφρά.
για την κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 3 κουταλιές κάστερ πάουντερ
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος.
Για τη σοκολάτα από πάνω
- Έβαλα 200 ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μαζί με μία κουταλιά ΜΕΛΙ να ζεσταθεί.
- Μετά το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα ψιλοκομμένη ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 200 γραμμάρια.
- Ανακάτεψα πολύ καλά, την έριξα πάνω από το γλυκό μου και στόλισα με λίγη ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
