
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό και 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 8 αυγά
- 160 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 3 βανίλιες
- 3 κ.γ. αμμωνία κοφτά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 φλ. του καφέ γάλα χλιαρό που θα διαλύσουμε την αμμωνία
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο να κάψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Όταν κρυώσει το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν άμμος.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε όλα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε και το γάλα με την αμμωνία και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Δημιουργός συνταγής: Stratoula Andreadi
