Πασχαλινά Κουλουράκια



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά
1 κιλό και 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
8 αυγά
160 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 βανίλιες
3 κ.γ. αμμωνία κοφτά
400 γρ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ γάλα χλιαρό που θα διαλύσουμε την αμμωνία

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
Λιώνουμε το βούτυρο να κάψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Όταν κρυώσει το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν άμμος.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε όλα μέσα στη λεκάνη.
Ρίχνουμε και το γάλα με την αμμωνία και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.




Credits:
Stratoula Andreadi
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Πασχαλινά Κουλουράκια