Φρέσκες σουπιές με σπανάκι, μάραθο και πράσινες ελιές και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές


Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΦΡΕΣΚΕΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φρέσκες σουπιές με σπανάκι, μάραθο και πράσινες ελιές και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό φρέσκιες σουπιές
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο μάραθο
1 κ.σ. πελτέ
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
15 ελιές πράσινες
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένω τις σουπιές αρκετά και τις ρίχνω στη κατσαρόλα, μόλις φύγουν τα υγρά ρίχνω το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτω το πελτέ, το γυρίζω με μια ξύλινη κουτάλα καλά και σβήνω με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνω μέσα τις κομμένες σε κυβάκια ντομάτες, το μάραθο κομμένο, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα, αλάτι, πιπέρι και το μαγειρεύω για 30'.
Στη συνέχεια βάζω και το σπανάκι κομμένο και το συνεχίζω 6' έως 8'.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΆΤΕΣ
Τις πλένω πολλές φορές να φύγει όσο γίνεται περισσότερο το άμυλο τους, τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζω με αλάτι, λίγη πάπρικα γλυκιά και λίγο ελαιόλαδο...
Τις ψήνω επάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210° με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.