Λικέρ φράουλα και φρουτοποτό



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λικέρ φράουλα και φρουτοποτό

Υλικά
700 γρ. βότκα
700 γρ. ώριμες φράουλες
700 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Παίρνετε μία κατσαρόλα και κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για μία ολόκληρη μέρα ενώ στη διάρκεια της ημέρας ανακατεύετε που και που.
Την επόμενη ημέρα που θα έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτετε τη βότκα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ημέρες ανακατεύοντας που και που.
Τέλος σε ένα τουλπάνι στραγγίζετε τις φράουλες καλά.
Ανακατεύετε και το λικέρ είναι έτοιμο.
Τοποθετείτε σε γυάλινα μπουκάλια και είναι έτοιμο για κέρασμα.
Για το φρουτοποτό θα χρειαστείτε 1 σφηνάκι λικέρ φράουλας, σόδα, παγάκια, δυόσμο και μία φέτα λεμόνι ανακατεύετε και σερβίρετε.