Σφακιανές πιτούλες



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Παπαχαραλαμπους για ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Σφακιανές πιτούλες

2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. χλιαρό νερό, 
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο,
λίγη ρακή, 
1 κ.γ. αλάτι,
περίπου 500 γρ. αλεύρι
περίπου 500 γρ. γαλομυζήθρα

Ανοίγουμε χοντρό φύλλο, κόβουμε με στρογγυλό σκεύος, βάζουμε νερό στα τελειώματα να κολλήσουν, απλώνουμε γαλομυζήθρα και κλείνουμε περνώντας τον πλάστη από πάνω. 
Ξανακόβουμε να γίνουν στρογγυλές και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, γυρνώντας κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε ζεστές με μέλι.