
ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. χλιαρό νερό,
- 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο,
- λίγη ρακή,
- 1 κ.γ. αλάτι,
- περίπου 500 γρ. αλεύρι
- περίπου 500 γρ. γαλομυζήθρα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε χοντρό φύλλο, κόβουμε με στρογγυλό σκεύος, βάζουμε νερό στα τελειώματα να κολλήσουν, απλώνουμε γαλομυζήθρα και κλείνουμε περνώντας τον πλάστη από πάνω.
- Ξανακόβουμε να γίνουν στρογγυλές και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, γυρνώντας κι από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε ζεστές με μέλι.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Παπαχαραλαμπους