Χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα


Μια συνταγή για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από τη σελίδα thecookingtale.com


Πεντανόστιμο!!!
Χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα

Υλικά
2 φιλέτα χοιρινά 600 γραμμαρίων το καθένα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
2 μικρά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
12 μέτριες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
μία τσιμπιά γλυκό μπούκοβο ή πάπρικα
ό,τι μπαχαρικό αγαπάμε
φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, βγάζουμε το λίπος από το κρέας και κόβουμε σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία,
Ταμπονάρουμε τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας, του ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.
Δεν το ανακατεύουμε ενώ το τσιγαρίζουμε, απλά το γυρίζουμε από τις άλλες πλευρές με μια λαβίδα ή δυο πιρούνια χωρίς να το τρυπήσουμε.
Μόλις τσιγαριστεί το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σπασμένο με ένα μαχαίρι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα με τα σκόρδα και τα κρεμμύδια για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Τότε θα δούμε πως τα κρεμμύδια και το χοιρινό έχουνε πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Στο μεταξύ έχουμε ξεφλουδίσει, πλένει και κόψει σε κύβους 2 εκατοστών τις πατάτες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το κρέας από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες σκεπάζουμε εντελώς με νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη σε λίγο νεράκι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο ή πάπρικα και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να είναι έτοιμες .
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.