Πρασοκιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Mouta για ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πρασοκιμαδόπιτα

Συνταγή
300 γρμ. νερό
μια κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι (έβαλα Κούλα)

Γέμιση
1 κρεμμύδι
4 πράσα
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
500 γρ. κιμά
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο.

Αφού κρυώσει προσθέτω 3 αυγά και λίγη φέτα.

Ζυμώνω τα υλικά της ζύμης και αφήνω να ξεκουραστεί.
Ανοίγω 10 φύλλα ένα - ένα.
4 κάτω,  4 πάνω και στη μέση φύλλο - γέμιση 2 φορές.
Ραντίζω με ηλιέλαιο κάθε φύλλο και από πάνω το ίδιο! (Σε ένα μπουκαλάκι από νερό κάνω τρύπες στο καπάκι και το φέρνω μια γύρα πάνω από το φύλλο. 250 - 300 γρ. περίπου για όλη την πίτα!
Για ταψάκι 36 - 38 εκ.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς για ώρα.