Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάω το λάχανο, χωρίζω τα χοντρά μέρη και κρατάω το φύλλο.
Ζυμώνω 750 γρ, κιμά προσθέτοντας περίπου δύο φλιτζανάκια ρύζι Καρολίνα, 1 κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, λάδι. 
Στρώνω στην κατσαρόλα τα χοντρά μέρη του λάχανου και από πάνω αραδιάζω τους ντολμάδες.
Ρίχνω και ότι φυλλαράκια περίσσεψαν, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Σκεπάζω με ένα πιάτο και σιγοβράζω.
Μόλις είναι έτοιμοι αδειάζω ό,τι ζουμί έχει σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτω 1 κρόκο αυγού, 2 κουταλιές αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά βούτυρο και αν έχω ένα κύβο λαχανικών τον οποίο πάντα τον φτιάχνω εγώ όχι έτοιμους. 
Ανακατεύω μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μου.
Κάνω αυτή τη σάλτσα αντί για αυγολέμονο εδώ και χρόνια την προτιμούμε οικογενειακώς.


Credits: