Σαρλότ Μάρμπλ (Συνταγή + Βίντεο)


ΣΑΡΛΟΤ ΜΑΡΜΠΛ


Υλικά για το αυγόγλασο:
330 γρ άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γλ. κρεμόριο
2 ασπράδια
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
μαύρο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Μπισκότα σαβαγιάρ

Xτυπήστε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίστε το αυγόγλασο σε δύο μπολ και το ένα βάψτε το μαύρο με τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίξτε λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο ρευστή η σύσταση του γλάσου και βάλτε τα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σε ένα ρηχό πιάτο κάντε σχέδια με το άσπρο και το μαύρο γλάσο εναλλάξ και βουτήξτε τα σαβαγιάρ για να σχηματιστεί το εφέ του μαρμάρου. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες μέχρι να στεγνώσει το γλάσο. Μετά προσθέστε χρυσές πινελιές αν θέλετε.

Υλικά για την κρέμα:
2 φύλλα ζελατίνης (10γρ)
500 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα φράουλας
200 γρ σάλτσα από βύσσινα

Βάλτε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη, το εκχύλισμα φράουλας και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγύ. Ζεστάνετε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να λιώσουν μαζί με λίγο νερό και προσθέστε τα σε λίγο από το μίγμα της σαντιγύς. Ενσωματώστε σε όλη την σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά. Χωρίστε την κρέμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέστε 200 γρ σάλτσα από βύσσινα και ανακατέψτε.
 
Για το στήσιμο:
200 ml γάλα πλήρες
300 γρ σάλτσα από βύσσινα
Έξτρα σαβαγιάρ

Βουτήξτε ολόκληρα τα σαβαγιάρ της βάσης σε γάλα και τοποθετήστε τα μέσα στο τσέρκι. Βάλτε περιμετρικά του τσέρκι τα σαβαγιάρ με το γλάσο χωρίς να τα έχετε βουτήξει στο γάλα για να στηθούν καλύτερα. Βάλτε την κρέμα με τα βύσσινα ως πρώτη στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ και απλώστε την ομοιόμορφα. Συνεχίστε με μια στρώση από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα. Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα με βύσσινα πάνω από τα σαβαγιάρ. Τέλος απλώστε την άσπρη κρέμα ως τελική στρώση. Φροντίστε να απλωθεί όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Τοποθετείστε την Σαρλότ στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
 
Υλικά για διακόσμηση:
Φράουλες
Σμέουρα
200 γρ λιωμένη κουβερτούρα

Βουτήξτε τις φράουλες στη λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε να σκληρύνουν για 1-2 ώρες. Με την υπόλοιπη κουβερτούρα κάντε σοκολατάκια με την βοήθεια καλουπιού. Όταν κρυώσει η κουβερτούρα βάψτε τις φράουλες με χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε. Διακοσμήστε την Σαρλότ με τις χρυσές φράουλες, τα σοκολατάκια και τα σμέουρα λίγο πριν την σερβίρετε.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits: