
ΣΑΡΛΟΤ ΜΑΡΜΠΛ
Υλικά για το αυγόγλασο:
- 330 γρ άχνη ζάχαρη
- 1/4 κ.γλ. κρεμόριο
- 2 ασπράδια
- 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
- μαύρο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
- Xτυπήστε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Χωρίστε το αυγόγλασο σε δύο μπολ και το ένα βάψτε το μαύρο με τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ρίξτε λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο ρευστή η σύσταση του γλάσου και βάλτε τα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα ρηχό πιάτο κάντε σχέδια με το άσπρο και το μαύρο γλάσο εναλλάξ και βουτήξτε τα σαβαγιάρ για να σχηματιστεί το εφέ του μαρμάρου.
- Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 4-6 ώρες μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
- Μετά προσθέστε χρυσές πινελιές αν θέλετε.
Υλικά για την κρέμα:
- 2 φύλλα ζελατίνης (10γρ)
- 500 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα φράουλας
- 200 γρ σάλτσα από βύσσινα
Εκτέλεση
- Βάλτε σε παγωμένο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη, το εκχύλισμα φράουλας και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγύ.
- Ζεστάνετε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να λιώσουν μαζί με λίγο νερό και προσθέστε τα σε λίγο από το μίγμα της σαντιγύς.
- Ενσωματώστε σε όλη την σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά.
- Χωρίστε την κρέμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέστε 200 γρ σάλτσα από βύσσινα και ανακατέψτε.
Για το στήσιμο:
- 200 ml γάλα πλήρες
- 300 γρ σάλτσα από βύσσινα
- Έξτρα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
- Βουτήξτε ολόκληρα τα σαβαγιάρ της βάσης σε γάλα και τοποθετήστε τα μέσα στο τσέρκι.
- Βάλτε περιμετρικά του τσέρκι τα σαβαγιάρ με το γλάσο χωρίς να τα έχετε βουτήξει στο γάλα για να στηθούν καλύτερα.
- Βάλτε την κρέμα με τα βύσσινα ως πρώτη στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ και απλώστε την ομοιόμορφα.
- Συνεχίστε με μια στρώση από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα.
- Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα με βύσσινα πάνω από τα σαβαγιάρ.
- Τέλος απλώστε την άσπρη κρέμα ως τελική στρώση.
- Φροντίστε να απλωθεί όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
- Τοποθετείστε την Σαρλότ στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Υλικά για διακόσμηση:
- Φράουλες
- Σμέουρα
- 200 γρ λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Βουτήξτε τις φράουλες στη λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε να σκληρύνουν για 1-2 ώρες.
- Με την υπόλοιπη κουβερτούρα κάντε σοκολατάκια με την βοήθεια καλουπιού.
- Όταν κρυώσει η κουβερτούρα βάψτε τις φράουλες με χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε.
- Διακοσμήστε την Σαρλότ με τις χρυσές φράουλες, τα σοκολατάκια και τα σμέουρα λίγο πριν την σερβίρετε.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί