Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Γιούλα Λαμπρογεωργου για ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλα

Υλικά για το παγωτό:
500 γρ φυτική σαντιγί
1 γάλα ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 γάλα εβαπορέ
1 κσ μέλι

Για τα αμύγδαλα:
100 γρ ζάχαρη
50 γρ νερό
100 γρ αμύγδαλα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μουλτι.

Για το σιρόπι καραμέλα:
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, δεν ανακατεύουμε κουνάμε μόνο το σκεύος.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το νερό με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα. Αφού λιώσει η καραμέλα βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.
Φυλάμε το σιρόπι σε αποστηρωμένο βάζο μέσα στο ψυγείο.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, το μέλι.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα αλεσμένα και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα με το σιρόπι καραμέλα.