Σουφλέ με τορτελίνια, μπέικον, μανιτάρια και τυριά μέσα σε πλούσια μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Σουφλέ με τορτελίνια, μπέικον, μανιτάρια και τυριά μέσα σε πλούσια μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα τορτελίνια.
Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το μπέικον επίσης κομμένο τετραγωνάκια με λίγο σκόρδο σκόνη σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαραθούν καλά.
Λάδι έριξα ελάχιστο, 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου.
Εγώ έριξα μέσα και ελάχιστο κρασί αλλά μπορείτε να το παραλείψετε.
Σουρώνω τα τορτελίνια και τα βάζω σε ταψί μαζί με τα μανιτάρια και ανακατεύω.
Προσθέτω πιπέρι και κίτρινα τυριά και ανακατεύω να πάνε παντού.
Φτιάχνω μια μπεσαμέλ στην οποία μέσα βάζω επιπλέον μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και παρμεζάνα.
Ρίχνω τη μισή μέσα στο ταψί και ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά.
Την υπόλοιπη μπεσαμέλ τη βάζω από πάνω και πασπαλίζω λίγο κίτρινο τυρί.
Στο φούρνο στους 200 για περίπου 35 λεπτά να πάρει χρώμα.
Αλάτι έβαλα μόνο λίγο στην μπεσαμέλ γιατί έχουν αρκετό τα τυριά και το μπέικον.
Να το φτιάξετε θα ενθουσιαστείτε!