
ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΖΥΜΆΡΙ
600 γρ. αλεύρι
ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
ένα σφηνάκι ξύδι
ένα κ.γ. αλάτι
δύο κούπες νερό
Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο με νισεστέ.
Έκανα 10 φύλλα 5 πάνω, 5 κάτω.
Γέμιση
500 γρ. κιμάς μοσχαράκι
5 πράσα
1 κρεμμύδι
αλατοπίπερο
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα με το κρεμμύδι, βάζουμε τον κιμά, ανακατεύουμε να σοκαριστεί, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Η γέμιση πρέπει να κρυώσει, εγώ έβαλα και λίγο τριμμένη γραβιέρα.
Έκανα 10 φύλλα 5 πάνω, 5 κάτω.
Γέμιση
500 γρ. κιμάς μοσχαράκι
5 πράσα
1 κρεμμύδι
αλατοπίπερο
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα με το κρεμμύδι, βάζουμε τον κιμά, ανακατεύουμε να σοκαριστεί, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Η γέμιση πρέπει να κρυώσει, εγώ έβαλα και λίγο τριμμένη γραβιέρα.
Ψήσιμο 50 - 60 λεπτά στους 180, αέρας.
Δημιουργός συνταγής: Lena Totsika