Πρασοκιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Lena Totsika για ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πρασοκιμαδόπιτα

ΖΥΜΆΡΙ
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ
ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
ένα σφηνάκι ξύδι
ένα κ.γ. αλάτι
δύο κούπες νερό

Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο με νισεστέ.
Έκανα 10 φύλλα 5 πάνω, 5 κάτω.

Γέμιση
500 γρ. κιμάς μοσχαράκι
5 πράσα
1 κρεμμύδι
αλατοπίπερο
 
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα πράσα με το κρεμμύδι, βάζουμε τον κιμά, ανακατεύουμε να σοκαριστεί, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Η γέμιση πρέπει να κρυώσει, εγώ έβαλα και λίγο τριμμένη γραβιέρα.

Ψήσιμο 50 - 60 λεπτά στους 180, αέρας.