Κρέμα καραμελέ



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΡΕΜA ΚΑΡΑΜΕΛΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέμα καραμελέ

Σπιτική... τρεμουλιαστή... του ονείρου!
Ένα γλυκάκι γεμάτο αναμνήσεις!
Απλά υπέροχη....και ντελικάτη.....τόσο στην υφή όσο και στη γεύση της...!!!
Γρήγορη, εύκολη οικονομική, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι!!!!!

Υλικά
750 ml γάλα φρέσκο
250 ml γάλα εβαπορε
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά και 2 κρόκους
3 βανίλιες
μια τσιμπιά αλάτι

Για την καραμέλα
180 γρ ζάχαρη
50 ml νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζω την καραμέλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω όλα τα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συχνά να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και έως ότου πάρει καστανό χρώμα η καραμέλα και μοσχομυρίσει.
Τη γυρίζω αμέσως σε πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκ. και γυρίζω γύρω γύρω να πάρουν και τα τοιχώματα λίγη από την καραμέλα.
Αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το γάλα , τη ζάχαρη και τη βανίλιες και αφήνω να ζεσταθεί αρκετά , όχι όμως να βράσει , ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Σβήνω τη φωτιά.
Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αβγά με ένα σύρμα.
Παίρνω λίγο από το καυτό γάλα και ανακατεύω με τα αυγά .
Ανακατεύω και γυρίζω το μίγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
Αναμειγνύω με το σύρμα καλά και γυρίζω την κρέμα πάνω στην καραμέλα σιγά σιγά .
Βάζω το πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και το γεμίζω κατά το ήμισυ με βραστό νερό έτσι ώστε να ψήσω το γλυκό σε Μπεν Μαρί.
Κλείνω καλά με αλουμινόχαρτο την κρέμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα από κάτω για μια ώρα και 10 λεπτά .
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο και αφήνω όλη νύχτα έτσι ώστε να παγώσει καλά.
Την επόμενη μέρα χαράζω περιμετρικά με ένα μαχαιράκι την κρέμα και ξεφορμάρω σε πιατελίτσα.