Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ριγκατόνι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας και ριγκατόνι

Μπορείτε να σερβίρετε με ρυζάκι ή πουρέ πατάτας .αλλά και με ριγκατόνι είναι πραγματικά υπέροχα!!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
1/2 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες σε λευκό κρασί
1 αβγό
1 κ.γ κοφτό κύμινο
1/2 φλ. του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή μια κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
1 κ.γ κοφτό κύμινο

750 γρ ριγκατόνι
κεφαλογραβιέρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζυμωνω τον κιμά μου πολύ καλά( όσο περισσότερο τα δουλεύω τόσο πιο αφράτα γίνονται) με το τριμμένο κρεμμύδι, το σκορδο, το ψωμάκι αφού το έχω μουσκέψει στο κρασί και το έχω στιψει, το αβγό και τα μυρωδικά.
Πλάθω σουτζουκάκια , τα αλεύρωνω(προαιρετικά), τα βάζω σε ταψακι με λαδόκολλα και τα ραντίζω με ελάχιστο λαδακι.
Τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ωστόσο ετοιμάζω τη σαλτσουλα.
Σοταρω στο λαδακι μου το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και ρίχνω μια τσιμπια ζάχαρη.
Τα γυρίζω να γυαλίσουν. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα ,το χυμό ,το κύμινο και αλατοπιπερωνω.
Προσθέτω λίγο νεράκι και βράζω για 10 λεπτά και προσθέτω τα ψημένα σουτζουκάκια.
Ψήνω τα σουτζουκάκια μέχρι να τραβήξουν τη σαλτσούλα και να πήξει. 
Για τα ριγκατονι
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό τα ριγκατονι για 7 λεπτά.
Τα σουρώνω , τα βουτυρώνω και
σερβίρω με σουτζουκάκια , μπόλικη σαλτσουλα και τυρακι!