Κομπόστα ροδάκινο



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Σούμπαση Μανουηλίδου για ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ από τη σελίδα Ελλήνων μαγειρέματα


Κομπόστα ροδάκινο

Υλικά
ροδάκινα
2 - 3 κ.σ. ζάχαρη για κάθε βάζο
αρμπαρόριζα ή κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Διαλέγουμε σκληρά ροδάκινα για να μη λιώσουν στο βράσιμο.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σε κάθε βάζο βάζουμε από 2 με 3 κ.σ. ζάχαρη. 
Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη κανέλα ή αρμπαρόριζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με νερό και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους που τα έχουμε ήδη βράσει για μερικά λεπτά.
Τοποθετούμε τα βάζα σε βαθιά κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα βάζα και βράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Παρατήρηση : για όσους θέλουν να αποφύγουν την ζάχαρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζάχαρη καρύδας, στέβια ή σιρόπι αγαύης!