
ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Ένα απλό και νόστιμο αλμυρό κέικ!
Υλικά
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1/2 φακελάκι)
- 80 ml. ελαιόλαδο
- 120 ml. γάλα
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 πακετάκι τρίγωνα τυράκια λαβάς κιρί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος ροδίζουμε το μπέικον και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
- Κόβουμε το λαβάς κιρί σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά ανάλογα από το φούρνο. Το τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι το οποίο θα πρέπει να βγαίνει στεγνό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

