Πίτσα με την πιο εύκολη, αφράτη και τραγανή ζύμη!

Ζύμη για πίτσα τραγανή και αφράτη

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ

Αυτή τη ζύμη για πίτσα την κάνω χρόνια και δεν την αλλάζω με καμία άλλη!
Σπέσιαλ, μαργαρίτα ή με ό,τι άλλο υλικό αγαπάμε γίνεται φανταστική.
Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα!
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε καλτσόνε και πεϊνιρλί.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη πως θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!


Υλικά για το ταψί του φούρνου 

(για πιο λεπτή ζύμη χρησιμοποιήστε τα 3/4 στο μεγάλο ταψί και το 1/4 σε ένα μικρό ταψάκι)
Για τη ζύμη:
  • 400 γρ. αλεύρι,
  • 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό (ή μισό ποτήρι νερό και μισό γάλα αν την προτιμάτε σούπερ αφράτη)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
  • 1 κ.γ. ζάχαρη,
  • 1/2 κ.γ. αλάτι,
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • πιπέρι,
  • ελάχιστη ρίγανη

Σάλτσα:
Σε μια κούπα ανακατεύουμε με κουτάλι ΚΡΥΑ:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπιτική σάλτσα ντομάτας, πουμαρό ή ντομάτα στον τρίφτη από κουτί (ό,τι έχουμε)
  • λίγο αλάτι,
  • πιπέρι,
  • ρίγανη,
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • Αν θέλουμε προσθέτετε ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει (βασιλικό, δεντρολίβανο, θυμάρι κ.τ.λ).

Για τη γέμιση:
  • 8 φέτες μπέικον (ή/και ό,τι άλλο αλλαντικό θέλετε)
  • 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες,
  • μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας (με φρέσκα γίνεται μακράν καλύτερη)
  • 2 - 3 ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 σπιρτόκουτο φέτα (με περισσότερη μας ξινίζει λιγάκι η φέτα, εσείς μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερο κομμάτι)
  • 5 - 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή φέτες ντομάτας
  • γκούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ωραία και μαλακή ζύμη. (Το αλάτι το προσθέτουμε μετά το πρώτο ανακάτεμα για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά).
  2. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι, αναλόγως το αλεύρι.
  3. Αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε μέτρια λαδωμένο ταψί, με λαδωμένα χέρια.
  5. Από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα.
  6. Βάζουμε τα υλικά που μας αρέσουν.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 - 250 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα μέχρι να μυρίσει :) δηλαδή 8 - 10 λεπτά.

Ζύμη για πίτσα τραγανή και αφράτη



Δείτε επίσης πως να φτιάξετε αυτά τα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ Αφράτα Ποντιακά Πιροσκί με πατάτα

Ποντιακά Πιροσκί με πατάτα


Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ