Πίτσα με την πιο εύκολη, αφράτη και τραγανή ζύμη!



Μια συνταγή για ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πίτσα με την πιο εύκολη, αφράτη και τραγανή ζύμη!

Αυτή τη ζύμη για πίτσα την κάνω χρόνια και δεν την αλλάζω με καμία άλλη!
Σπέσιαλ, μαργαρίτα ή με ό,τι άλλο υλικό αγαπάμε γίνεται φανταστική.
Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν να λένε μόνο τα καλύτερα!
Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε καλτσόνε και πεϊνιρλί.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη πως θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!

Υλικά για το ταψί του φούρνου (για πιο λεπτή ζύμη χρησιμοποιήστε τα 3/4 στο μεγάλο ταψί και το 1/4 σε ένα μικρό ταψάκι)
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι,
1 ποτήρι χλιαρό νερό ή μισό - μισό με γάλα αν την προτιμάτε σούπερ αφράτη,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1/2 κ.γ. αλάτι,
1 κ.σ. ελαιόλαδο,
πιπέρι,
ελάχιστη ρίγανη

Ζυμώνω καλά όλα μαζί τα υλικά με τελευταίο το αλάτι και το νερό, μέχρι να έχω μια ωραία και μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι αναλόγως το αλεύρι.
Αφήνω για τουλάχιστον μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Απλώνω τη ζύμη σε μέτρια λαδωμένο ταψί με λαδωμένα χέρια.

Σάλτσα:
Σε μια κούπα ανακατεύω με κουτάλι ΚΡΥΑ:
1 φλ. τσαγιού πουμαρό ή ντομάτα στον τρίφτη από κουτι (ό,τι έχω)
λίγο αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
ελαιόλαδο,
1 κ.σ. κέτσαπ
Αν θέλετε προσθέτετε ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει (βασιλικό, δεντρολίβανο, θυμάρι κ.τ.λ).

Για τη γέμιση:
8 φέτες μπέικον (ή/και ό,τι άλλο αλλαντικό θέλετε)
1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες,
μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας (με φρέσκα γίνεται μακράν καλύτερη)
2 - 3 ελιές ψιλοκομμένες
1 σπιρτόκουτο φέτα (με περισσότερη μας ξινίζει λιγάκι η φέτα, εσείς μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερο κομμάτι)
5 - 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή φέτες ντομάτας
γκούντα ή μοτσαρέλα τριμμένη

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 - 250 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα μέχρι να μυρίσει :) δηλαδή 8 - 10 λεπτά.