Ροξάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ροξάκια

Υλικά ζύμης
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
200 ml γάλα χλιαρό
150 ml σπορέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν
μισό κ.γ κανέλα
600 γρ αλεύρι
4 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ την μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά ,τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι και αρχινάμε να ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 40 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την κόβουμε σε δύο κομμάτια.
Το ένα κομμάτι ποιο μικρό σε μέγεθος από το άλλο.
Βάζουμε το μικρό κομμάτι σε μπολ ρίχνουμε το κακάο και το ζυμώνουμε.
Το βγάζουμε στον πάγκο και το φτιάχνουμε ένα ρόλο .
Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι σε φύλλο μακρόστενο βάζουμε στην άκρη το ρόλο κακάο και το κλείνουμε σε ρόλο.
Κόβουμε ίσα κομμάτια τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσουν.

ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 1 λίτρο νερό με 1 κιλό ζάχαρη,1 ξυλάκι κανέλας, μισό λεμόνι για 10 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτά γλυκά κρύο σιρόπι.