
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
- 1/2 γρ βίδες (ζυμαρικό)
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι,
- άνηθο ψιλοκομμένο,
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον τόνο για 2'.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και αλατίζουμε.
- Μόλις δέσει η σάλτσα την προσθέτουμε στα μακαρόνια.
- Βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου