Βίδες με τόνο και λευκή σάλτσα



Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Βίδες με τόνο και λευκή σάλτσα

Υλικά
1/2 kg βίδες (ζυμαρικό)
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι,
άνηθο ψιλοκομμένο,
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον τόνο για 2'.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και αλατίζουμε.
Μόλις δέσει η σάλτσα την προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Βάζουμε ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.