Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη‎ για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζω το μοσχαράκι σε μισο φλιτζάνι λάδι απο ολες τις πλευρές,
Προσθέτω 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη, θυμάρι, πιπερι και ριγανη και ενα λίτρο νερο.
Κατεβάζω τη φωτιά στο μισό και αφηνω να μαλακώσει το κρεας μου.
Αφου μαλακώσει προσθέτω αλάτι και χυμο απο 2 λεμονια αφου εχω προσθέσει σε αυτο 1 κουταλακι κορν φλάουρ.
Αφηνω να μελωσει.

Για το ρυζι:
Γυαλιζω σε κατσαρολακι με λιγο λάδι το ρυζακι μου που είναι για πιλαφι.
Προσθετω τα λαχανικα μου και προσθετω τριπλο νερακι, αλατι, πιπερι και λιγο μιξ για κοτοπουλο με κουρκουμα.
Αφηνω να πιει το νερό του και σκεπαζω για κανα 10λεπτο με πετσέτα και το καπακι αφου το εχω βγαλει απο τη φωτια.
Σερβιρω και απολαμβάνω!