Κρέμα καραμελέ



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέμα καραμελέ

ΥΛΙΚΑ
6 ΑΥΓΑ
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΥΤΙΛΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στην αρχή με πολλή προσοχή και μετά, όταν αρχίσει να παίρνει βράση απλά κουνάμε το κουτάλι.
Όταν σκουρύνει αρκετά το χρώμα της καραμέλας, την αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε προσεκτικά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την βανίλια να ζεσταθούν όχι να βράσουν. 
Σε μια λεκανίτσα σπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα μας στις φορμίτσες πάνω από την καραμέλα εφόσον έχει κρυώσει (η καραμέλα). 
Βάζουμε την φόρμα ή τις φορμίτσες σε ένα βαθύ ταψί το γεμίζουμε με κρύο νερό(περίπου μέχρι τη μέση από τα φορμάκια) και το τοποθετούμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε μπεν μαρί για 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς. Αποσύρουμε από το φούρνο,
βγάζουμε την φόρμα ή τις φορμίτσες και τα αφήνουμε να κρυώσουν, μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.