Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας ‎ Tzeni Tsanaktsidou για ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά
(μετράμε με το ίδιο ποτήρι)
5 αυγά ίδιου μεγέθους,
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 βανίλια,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν, να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε το χυμό και το καλαμποκελαιο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Τέλος ρίχνουμε σιγα - σιγα το αλευρι, τη βανιλια και το μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μαριζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας (28Νο), ρίχνουμε το μείγμα και στη συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.