Κερασόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κερασόπιτα

Υλικά
3 αυγά
μία πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γιαούρτι
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
150 ml ηλιέλαιο
250 με 300 γρ. κεράσια
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μαζί με το αλάτι, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ένα - ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε 10 λεπτά. 
Έχουμε βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια, ρίχνουμε πάνω τους το κορν φλάουρ, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μίγμα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο.