Μηλοπιτάκια αφρός με χειροποίητη μαρμελάδα μήλου



Μια συνταγή για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook My Food Panagiota Kiriakou


Μηλοπιτάκια αφρός με χειροποίητη μαρμελάδα μήλου

Κοπιάστε!

Για την μαρμελάδα:
Υλικά
1 κιλό μήλα
ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα μήλο, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε 7  -8 λεπτώ έως ότου δέσει η μαρμελάδα.
Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για τη ζύμη:
600 ml χλιαρό γάλα (όχι καυτό)
300 ml ηλιέλαιο
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
40 - 50 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή
2 αυγά (τα 2 ασπράδια για μέσα στην ζύμη, τους 2 κρόκους για επάλειψη + μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή αδιάλυτο εβαπορέ πριν το ψήσιμο )
1 κιλό  + 1 μικρό ποτήρι (περίπου 80 - 100 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ
Θέλουμε μαλακή ζύμη. 
Περιμένουμε 1 ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο και χαράζουμε όπως για τα κρουασανάκια.
Στο καθένα βάζουμε από 1 κ.γ. μαρμελάδα μήλου και τυλίγουμε.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν ή μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ψηθούν για περίπου 25 - 27 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.