Τιραμισού λευκής σοκολάτας (Bianco)



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (BIANCO) από την ομάδα στο Facebook Χίλιες και μία Συνταγές

Υλικά:
400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ - 2 πακέτα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε – 2 συσκευασίες
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη αχνη – 1 φλυτζάνι
660 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό – 2 λεμονάδες μικρές
250 γρ. λικέρ λιμοντσέλο – μισό μπουκάλι 500 γρ.

Για να γαρνίρουμε την επιφάνεια:
100 γρ. Κουβερτούρα λευκής σοκολάτας - 1 πλάκα
30 γρ. φιστίκι Αίγινας – 2 κουτ. σ.
30 γρ. βρώσιμο αποξηραμένο τριανταφυλλάκι ροζ – 2 κουτ.σ.
Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους και τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. (μπλανσάρουμε)
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ομογενοποιούμε, χτυπώντας με το μίξερ.
Ενώνουμε την μαρέγκα σταδιακά, μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με μαρίζ από κάτω προς τα επάνω προσπαθώντας να φυλακίσουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σε δύο ρηχά και ευρύχωρα σκεύη βάζουμε χωριστά τις λεμονάδες στο ένα και το λικέρ λιμοντσέλο στο άλλο.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ εναλλάξ στη λεμονάδα και το λικέρ και στρώνουμε σε ταψί.
Πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε την μισή κρέμα, συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε την επιφάνεια του τιραμισού με φλούδες λευκής σοκολάτας που παίρνουμε με τον αποφλοιωτή, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμόνι, τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα, το φιστίκι Αίγινας, και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.