Παγωτό καϊμάκι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou‎ για ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό καϊμάκι

Αφράτο, βελούδινο, μαστιχωτό και πολύ αρωματικό!
Φυσικά δεν αποτελεί την αυθεντική συνταγή καθώς το αυθεντικό καϊμάκι θέλει βουβαλίσιο γάλα, 
όμως το σαλέπι και η μαστίχα το καθιστούν από τα ωραιότερα παγωτά με υπέροχη υφή και γλυκό τόσο όσο πρέπει.
Σερβίρω είτε με βυσσινάκι είτε πάνω σε ένα αφράτο κομμάτι πορτοκαλόπιτας (εκπληκτικός συνδυασμός!!).

Υλικά
3 φλ. γαλα κατσικισιο
3 φλ. κρεμα γαλακτος
3 κ.γ. γεματα σαλεπι πολιτικο (ρόφημα που θα βρείτε σε μπαχαραδικα ή μεγάλα καφεκοπτεια)
1 φλ. ζαχαρη όχι πολύ γεμάτο
1/4 κ.γ μαστιχα σκονη

Εκτέλεση
Βαζω τη ζαχαρη, την κρεμα γαλακτος και τα δυο απο τα τρια φλ. γαλα μεσα σε μια κατσαρολιτσα σε μετρια προς δυνατη φωτια.
Στο 1 φλ. γαλα που κρατησα διαλυω τη μαστιχα και το σαλεπι ανακατευοντας καλα.
Μολις καψει το γαλα, προσθετω το γαλα με το σαλεπι και τη μαστίχα.
Σε μετρια φωτια βραζω για 20 λεπτα περιπου ανακατευοντας συνεχεια το μειγμα μου και προσεχοντας να μην φουσκωσει και χυθει.
Οταν αρχιζει να γινεται σαν μια αραιη και μαστιχωτη κρεμα κατεβαζω και αφηνω στην ακρη να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
Βαζω στην παγωτομηχανη ακολουθωντας τις οδηγιες παρασκευης παγωτου.
Βαζω στην καταψυξη καλυπτωντας το μπολ εξωτερικα με μια σακουλιτσα τροφιμων. Ετσι δεν κρυσταλλωνει ποτε το παγωτο!!
Αν δεν εχω παγωτομηχανη βαζω καταψυξη και μετα απο δύο ώρες περιπου βγαζω και χτυπαω με το μίξερ να αφρατεψει.
Αυτη τη διαδικασια την κανω τρεις φορες τουλαχιστον για να παγωσει και να αφρατεψει το παγωτο.