
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ΛΑΔΙ και σοτάρουμε ένα ψιλοκομμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ.
- Μόλις ροδίσει ρίχνουμε 500 γρ. ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (τα έχω κόψει στα τέσσερα γιατί ήταν μεγαλούτσικα) και στη συνέχεια 250 γρ. ξεφλουδισμένα μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα.
- Σβήνουμε με μισή κουπα ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
- Όταν φυγουν τα υγρά προσθετουμε 2 ΩΡΙΜΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
- Προσθέτουμε 3 - 4 ΓΑΡΙΦΑΛΑ, 2 -3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ και 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.
- Κουνάμε τη κατσαρόλα για να μη μας λιωσουν τα κρεμμυδια, συμπληρώνουμε ΝΕΡΑΚΙ αν χρειαστεί και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου