Μανιτάρια στιφάδο




Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μανιτάρια στιφάδο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ΛΑΔΙ και σοτάρουμε ένα ψιλοκομμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε 500 γρ. ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (τα έχω κόψει στα τέσσερα γιατί ήταν μεγαλούτσικα) και στη συνέχεια 250 γρ. ξεφλουδισμένα μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Σβήνουμε με μισή κουπα ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Όταν φυγουν τα υγρά προσθετουμε 2 ΩΡΙΜΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, και ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.
Προσθέτουμε 3 - 4 ΓΑΡΙΦΑΛΑ, 2  -3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ και 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.
Κουνάμε τη κατσαρόλα για να μη μας λιωσουν τα κρεμμυδια, συμπληρώνουμε ΝΕΡΑΚΙ αν χρειαστεί και αφήνουμε να σιγοβράσει.