Ραβανί ή Ρεβανί



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ραβανί ή Ρεβανί

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ για ταψί Νο38
Θα χρειαστούμε 2 λεκανιτσες. 
Στη μια θα βαλουμε τα στερεά υλικα:
2 κουπες του νες καφε ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ 
1 και 1/2 κούπες ΦΑΡΙΝ ΑΠ
1 φακελάκι ΜΠΕΙΚΙΝ
1 κουπα ΚΑΡΥΔΑ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Στην αλλη λεκανη χτυπαμε με το συρμα για 2 λεπτά 10 ΑΥΓΑ, 1 κουπα ΖΑΧΑΡΗ και 4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
Προσθετουμε 600 γρ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ, 1 κουπα ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ και 1/2 κουταλακι του γλυκου ΣΟΔΑ. Ανακατευουμε λιγο και ριχνουμε τα στερεα υλικα.
Τα ριχνουμε στο λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε καλα προθερμασμένο φουρνο, για 45 λεπτα περιπου στους 200 βαθμους. 
Θελει καλο ψησιμο για να μη λασπωνει στο σιροπιασμα.

Σιροπι
4 ποτηρια νερο
4 ποτηρια ζαχαρη
2 κ.σ. χυμο λεμονι.

Σιροπιαζουμε το καυτο γλυκο με κρυο σιροπι.

Αργεί λιγο να πιει το σιροπακι του.
Το γλυκο αυτο φουσκωνει 2 ωρες μετα το σιροπιασμα.